Mijn verhaal

OVER MIJ


MIJN VERHAAL


Ik ben Luuk Wijering en in 2019 gestart met Aardkracht Tuinen. Ik ben geboren en getogen in Twente en een echt natuur- en buitenmens. Dat heb ik van mijn ouders meegekregen. Geregeld ging ik met mijn vader mee vogels spotten of op exercursie. Stiekem was ik dan meer bezig met het vangen van sprinkhanen en kikkertjes dan dat ik aandacht had voor de vogels.


Na de middelbare school ben ik naar Nijmegen verhuisd voor mijn studie. Ik heb de bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit afgerond en ik ben vervolgens de master Clinical Human Movement Sciences gaan doen. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen in Nieuw Zeeland. Daar trok ik ieder vrij moment de natuur in: huttentochten maken door de wildernis, trail runnen, bergen beklimmen, etc. Eenmaal terug in Nederland miste ik de trektochten in de natuur en de vrijheid die me dat gaf. Ik werd me bewust dat hoewel ik mijn studie erg leuk vond, hier niet mijn passie lag. Ik wilde niet meer de hele dag binnen achter de computer of in het laboratorium werken, ik wilde naar buiten. De twijfel sloeg toen toe of ik in de medische sector wel op mijn plek zat.In die periode verhuisde ik naar een huis met een enorm verwilderde tuin. Zonde vond ik, dus ik besloot deze aan te pakken. 's Ochtends ging ik 'even een uurtje' aan het werk en verbaasd keek ik dan 'een uur'  later op mijn horloge om te zien dat het al half vier was en ik vergeten was te lunchen. Ook tijdens het afronden van mijn studie was ik ieder vrij uurtje in de tuin te vinden. Het werk gaf me enorm veel voldoening. De keuzes die ik maakte gaven direct resultaat en leidden tot een explosie aan leven in de tuin. Ook op mijn huisgenoten had de tuin een aantrekkende kracht, wat leidde tot een hechter huishouden. Ik had een nieuwe passie ontdekt en ik wist nu wat ik wilde: als ecologisch hovenier aan de slag gaan.


Wil je meer over me weten? Ik zou het leuk vinden als je me volgt! Dat kan via facebook en instagram. Ook post ik zo nu en dan op mijn blog