Werkwijze

HOE GA IK TE WERK?

Allereerst maak ik met u een kennismakingsafspraak. Ik vind het belangrijk om te weten wie u bent alvorens ik aan de slag ga. Een tuin is net als de eigenaar heel persoonlijk. De uitstraling en de functies van een tuin moeten bij uw wensen aansluiten. Samen bespreken we de mogelijkheden en die vormen we om tot een tuinplan.


Gezien u de tuineigenaar bent, vind ik het ook leuk om samen met u in de tuin aan het werk te gaan. Dit bespaart kosten en tegelijkertijd leert u uw tuin beter kennen en zult u er meer waarde aan gaan hechten.


Ecologisch

Als ecologisch hovenier draag ik zorg voor de aarde, de omgeving en de tuinen die ik aanleg. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen die op een duurzame manier vervaardigd zijn. Mijn plantgoed koop ik zoveel mogelijk in bij kwekers die biologisch of ecologisch werken en past bij ons (veranderende) klimaat. Gifgebruik en kunstmest zijn uit den boze. Vanwege deze werkwijze ben ik aangesloten bij Wilde Weelde; de vakvereniging voor een natuurrijke omgeving. Aardkracht Tuinen is lid van:

Aangesloten bij Bewust Nijmegen

Beleving


Een tuin moet plezier geven en geen reden zijn tot stress. Ik doe dat door tuinen in balans te maken en te houden. Ook zal ik als ecologisch hovenier de ecologische waarde van de tuin willen vergroten. Hoe natuurlijker de tuin, hoe meer leven. Een natuurlijke tuin is ieder seizoen prachtig en biedt elke dag nieuwe verrassingen.

ONTWERP & AANLEG


Een ontwerp begint bij de uitgangssituatie en uw wensen. Aan de hand hiervan maak ik een vlekkenplan die we samen bespreken. Pas als u tevreden bent, ga ik over tot het maken van een beplantingsplan. Bij de aanleg schenk ik veel aandacht aan de bodem. Een gezonde bodem houdt water en voedingsstoffen vast waardoor planten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

ONDERHOUD & ADVIES


Heeft u een probleem met uw tuin? Een plaag, bepaalde planten die het slecht doen of weet u niet goed wat u met (bepaalde delen van) de tuin aan moet? Aardkracht Tuinen kan u hierbij helpen en deze problemen op een natuurvriendelijke manier proberen op te lossen. Wilt u een natuurvriendelijke(re) en levendige tuin? Ook dan kom ik graag langs voor adviezen of tuinwerkzaamheden!